lezing over Blueprints of Paradise in het Afrika Museum voor MuseumjaarkaarthoudersSankofa Garden City Park van prijswinnaar Kobina Banning


Inventief, dynamisch en creatief, zo kun je veel Afrikaanse stadsbewoners karakteriseren. Middels 12 visies op de gebouwde toekomst van Afrika, ontwikkeld door Afrikaanse ontwerpers en kunstenaars, laat Blueprints of Paradise zien dat Afrika meer is dan wildparken, sloppenwijken, conflicten en natuurrampen. Sommige van de ontwikkelde ideeën zouden wel eens goed van pas kunnen komen in onze eigen steden en dorpen.

Op 17 juli en 11 september zal Berend van der Lans, directeur van African Architecture Matters en gastconservator van de tentoonstelling Blueprints of Paradise, een lezing houden voor Museumjaarkaarthouders in het Afrika Museum. Hij zal vertellen over de ideeën en mensen achter de inzendingen en de Afrikaanse steden waarvoor de plannen bedacht zijn. Voor kinderen is een parallelprogramma ontwikkeld. De lezingen starten om 14hr. Zie voor meer informatie en registratiewww.afrikamuseum.nl of mail info@afrikamuseum.nl.


Featured