top of page

Crash Course Congo: Congo toen / nu / later with Antoni Folkers - De Balie, Amsterdam, 3 november 20

Als we de kranten en het nieuws mogen geloven is Congo verloren. De problemen zijn immens en het land loopt enorm achter. Maar is dit beeld niet hopeloos achterhaald? Wie zijn westerse bril af zet, ziet in verscheidene Afrikaanse landen een nieuwe stedelijkheid zich in ongekende snelheid ontwikkelen. Nieuwe sociale verschijnselen en culturele dynamiek wisselen elkaar in een hoog tempo af. Ondertussen is een

Als we de kranten en het nieuws mogen geloven is Congo verloren. De problemen zijn immens en het land loopt enorm achter. Maar is dit beeld niet hopeloos achterhaald? Wie zijn westerse bril af zet, ziet in verscheidene Afrikaanse landen een nieuwe stedelijkheid zich in ongekende snelheid ontwikkelen. Nieuwe sociale verschijnselen en culturele dynamiek wisselen elkaar in een hoog tempo af. Ondertussen is een nieuwe generatie geboren die op grote schaal het hoofd biedt aan deze hypermoderniteit. Tijdens Congo Later staan we stil bij de vraag hoe Congo er in de toekomst uit gaat zien. Wordt het een land volgens Europees model, of zien we een compleet nieuw soort staat met bijbehorende steden ontstaan? En wat kunnen wij eigenlijk leren van de dynamiek in Congo? Met onder andere: Filip de Boeck (antropoloog, video-interview), Seada Nourhussen (Trouw), Luce Beeckmans (architect, urbanist, promovenda), Francois Tshimpuki (jongerenwerker te Londen) en Antoni Folkers (architect, oprichter platform ArchiAfrika). Onder leiding van Patrick van der Hijden. Voertaal: Nederlands en Engels


Featured
Recent news
RSS Feed
related
Search By CAtegories
Search By Tags
Archive

Subscribe to our mailing list for news and updates

Follow Us
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page